top of page

PREPKURS INFÖR ÄKTENSKAPET

KREDU erbjuder kurser och utbildningar till alla intresserade, i vilket skede du än är i livet. Våra kurser och utbildningar ska bidra till kunskap, gemenskap och välmående. Inlärning kan förändra livet för den som lär sig något nytt. Hos oss passar alla in. Målsättningen med våra kurser är inte en examen. Vårt uppdrag är fri bildning och vi vill föra dig framåt i livet. Vi kan skräddarsy kurserna beroende på vilka behov som finns. Nere på denna sida kan du skicka in kursförslag till oss!

KURSER

NR 1
NR 2
NR 3

SOMMARLÄGER 2024

Det är ur gemenskapen vi tar avstamp i årets tema   ”TILLSAMMANS".

I en tid då ensamheten kallas för en ny folksjukdom vill vi ta sikte mot att göra delaktighet till en ny folkrörelse. Perspektiv och tillämpning är många, vilket kommer att synas både i bibelstudierna och det stora urvalet kurser. För att inte tala om alla fina möten och samtal i vår lilla läger by. Det kommer finnas plats för stillhet och rörelse, eftertanke och skoj, mässor, konsert mm. Kom med och gör lägret tillsammans!

Tidpunkt: 23-28.7.2024

 

Sommarlager2024-insta.jpg
NR 4

Hållbara bjudningar i kyrkans tjänst

Hur kan församlingar minska sitt ekologiska fotavtryck och hur planeras en miljömedveten bjudning? Under kursen får du bredda din kunskap om vilka val du kan göra för att jobba mer miljömedvetet i församlingen. Allt från hållbara blomsterarrangemang till menyer tas upp under denna tvådagarskurs.

Resurspersoner

Sandra Neuman, Floristgaraget

Ann-Christin Häggkvist

Tidpunkt: 12-13.9.2024. Pris: 170€

Sista anmälningsdag: 22.08.2024

Blomsterarrangemang
NR 5

Frivillig verksamhet i kyrkan

Församlingar står i dagsläget inför en utmanande situation när resursbristen gör sig påmind. Vad kan du göra som församlingsmedlem för att hjälpa till? Under kursen får du ta del av vilka olika uppdrag du kan ta dig an som frivillig resursperson i församlingen.

Resurspersoner

Cecilia Åminne, vice ordförande i församlingsrådet i Jakobstads svenska församling, barnombud & lärare

Sabina Forsbacka, regionchef för STEP-utbildning

Tidpunkt: 15-16.11.2024. Pris: 170€

Sista anmälningsdag: 18.10.2024

Knytnävsslag

INTENSIV SPRÅKKURS

Vi ordnar språkkurser på svenska, finska och andra språk när vi har en tillräckligt stor grupp. Kurserna kan starta intensivt under en eller flera helger och därefter fortsätta 1- 3 månader, 2- 3 kvällar i veckan och 3 lektioner per kväll.

Pris: 100-300 €, beroende på längd. Vid intresse hör av er till info@kredu.fi

Studera i biblioteket

TIPSA OSS!

TACK FÖR DITT MEDDELANDE!

PREPKURS INFÖR ÄKTENSKAPET

När sista anmälningsdagen gått får du information om ditt deltagande och en faktura för deltagaravgiften. Vi accepterar också E-passi som betalningsmedel.

INFO OM BETALNING

Epassi Logo Secondary Color RGB.webp
bottom of page