Utbildningar

Språket är nyckeln till en god framtid i Finland! I idylliska Nykarleby erbjuder Kredu dig en internationell studiemiljö med studiekompisar från hela världen. Kredu är en privat folkhögskola som har en mångårig erfarenhet av språkundervisning. Hos oss anställs de duktigaste lärarna för att  skapa de bästa utbildningarna.

Heltidsstudier

  • ABC svenska – en 1/2-årig integrationsutbildning, 16.8- 21.12.21. För dig som är svag eller saknar läs- och skrivförmåga på ditt eget modersmål och inte kan det latinska alfabetet.

       Startnivå: 0 och målnivå: A1.2

  • Semi svenska – en 1/2-årig integrationsutbildning, 16.8- 21.12.21. För dig som är svag eller saknar läs- och skrivförmåga på ditt eget modersmål men kan läsa och förstå kända svenska ord.

       Startnivå: A1.1 och målnivå: A1.3

  • Svenska 1 – en 1-årig integrationsutbildning,16.8.21- 3.6.22. För dig som saknar tidigare kunskaper i svenska, men kan läsa och skriva på ditt eget språk.

       Startnivå: 0 och målnivå: A2.1​​

  • Svenska 2 – en 1-årig integrationsutbildning,16.8.21- 3.6.22. För dig som redan har baskunskaper i svenska. Startnivå: A1.3 och målnivå: A2.2

Våra utbildningar ger dig vardagliga språkkunskaper och du får en inblick i hur det finländska samhället fungerar. Du får personlig handledning om dina studie- och arbetsmöjligheter och du får pröva på det finländska arbetslivet i de 1-åriga utbildningarna. 

Utbildningarna är heltidsstudier, vilket betyder att varje dag, måndag till fredag, har du 5 lektioner i skolan och 2 timmar av eget arbete utanför skolan. Vår hemsida för svenska studerande finns här.

Deltidsstudier

  • Svenska på deltid enligt individuell studieplan, max 24 h/ vecka, 16.8.21- 3.6.22. För dig som behöver lära dig svenska för att förbättra dina möjligheter att komma in i arbetslivet. I utbildningen ingår samhälls- och arbetslivskunskap, digitala färdigheter, personlig handledning och praktikperioder. Kontinuerlig antagning.

Boende

Om du behöver finns förmånligt boende på skolans internat. 

Pris

För dig med integrationsplan är studieavgiften 0€  och lunch ingår varje dag.

Om du saknar en integrationsplan är studieavgiften för hösten 360€ och för våren 400€, men du kan ansöka om en studiesedel som sänker studieavgiften.

Välkommen på besök,  ring (06) 7889400 eller skriv info[a]kredu.fi!

Vad säger våra studerande om Kredu?  

Info på olika språk

Skärmklipp2.PNG

svenska

Språk_finska.PNG

finska

Språk_arabiska.PNG

arabiska

Språk_ryska.PNG

ryska

Språk_engelska.PNG

engelska